Düğün Sonrasında Yapılması Gerekenler
Düğün sonrası yapılması gerekenler bir çok kişi için belki ötelenebilir bir durum gibi görünebilir ancak yazımızın tamamını okuyunca ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz. Düğün öncesi ve düğün günü telaşı nedeni ile bir çok şey unutması mümkündür ve bir çok kişi bazen az bazende çokça bu durumu yaşayabilir. Bizlerde sizlere evlilik sürecinizde düğün günü sonrasında unutmamanız gereken bazı detayları tekrar hatırlatmak istedik. Maltepe düğün salonları olarak tüm yeni evliklik planı içinde olan çiftlerimize mutluluk dileriz.
Düğün Sonrasında Kimlik Değiştirilmesi
Kimlikler, Nüfus cüzdanları Düğün sonrasında yapılması gerekenler arasındaki ilk maddelerimizden biridir. Her na kadar bu konuda ciddi bir yaptırım bulunmuyor olsa da düğünden kısa bir süre sonra her çiftin eski kimliklerini yeni kimlikleri ile değiştirmesi gerekmektedir. peki hemen düğünün bir ertesi günümü değişim yapmalısınız? Hayır. Nikah işlemleriniz düğün ile birlikte yapılıyorsa biraz beklemenizde fayda var. Evlilik evraklarınız bir ertesi gün yetkili daireye verilmesi genelde pek mümkün olmayabilir. Bir kaç gün bekleyip değişime gitmeniz çok daha doğru olacaktır.
Maltepe düğün salonları seçimizde mekanlarında daima yenilik ve farklılıklar ile sizlere en iyi hizmeti sağlamaktayız.
Düğün Sonrası Ehliyet Yenileme
Kimlik yerine ehliyetlerde düğün sonrasında değişmesi gerekenler sıralamamızda yerini almıştır. Önceki senelerde ehliyet değişimleri Emniyet genel müdürlükleri tarafından yapılırken 2019 yılında Nüfus Müdürlükleri tarafında yapılmaktadır. Önerimiz yine kimlik gibi düğünden sonra bir kaç gün sonra bu işlemi yapmanızdır. Yine nüfus kimlik kartlarında olduğu gibi ciddi bir yaptırımı yoktur.
Düğün Sonrası İkametgah Değiştirmek
Düğün sonrasında yapılması gerekenler arasında bir önmeli konuda adres değişikliğidir. Bir çok kişi bu yazdıklarımızı belki bilmektedir ancak bir çok çiftimizde düğün heyacanı ile bunları hiç düşünmemiş olabilir. İkametgah değiştirmek gerekli midir? Elbette gereklidir ve yasal olarak değişim yapmanız gerekmektedir. Ayrıca ikametgah bildiriminde bulunmayan veya belirtilen sürede değişim yapılmaması durumunda cezai şartlarıda bulunmaktadır.
Şayet adres değişikliği yapmamamız durumunda cezai müeddiyeleri bulunmaktadır.5490 sayılı Nüfus hizmetleri kanunda 50.51 maddelerde belirtilmiştir. 20 iş günü içerisinde bildirim yapılması gerekmektedir. Sürenin aşılması halinde ceza 2019 yılı için 71 tl’dir. Yanlış ve yanıltıcı adres değişikliği bildirimleri ise 1469 Tl cezası bulunmaktadır.
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu’nun 50. Ve 51. Maddelerine göre adres değişikliğinde ikamet değişikliği bildirimi yapmak zorunludur. Bu değişikliğin 20 iş günü içerisinde bildirilmesi gereklidir. Bu sürenin aşılması durumunda ödenmesi gereken ceza 2019 yılı rakamlarına göre 71 TL’dir. Herhangi bir yanlış adres bildiriminde ise 2019 yılı için bu cezanın bedeli 1469 TL’dir.
Bir cevap yazın